CONTACTO

GH_logo_lehiaketa

Chef txikiak, ideia handiak: hauek dira Gastro Haziak 2025eko irabazleak.

Aurten, Gastro Haziak Eskola Lehiaketak erakutsi du ideia onek ez dutela adinik. Eskerrak eman nahi dizkiegu edizio honetan parte hartu duten ikastetxe guztietako ikasle eta irakasleei, izan duten inplikazioagatik eta egindako lanengatik.

Eskerrik asko gastronomia jasangarria lortzeko bidean laguntzeagatik!

GASTRO HAZIAK Eskola Lehiaketaren 1. edizioko talde finalistak

Hiru talde nabarmendu dira beren sormenagatik eta konpromisoagatik erronka ezberdinetan zehar, gastronomia jasangarria ikuspegi askotatik aztertuz.

ALKARTU A

CEIP Alkartu Ikastola HLHI

ALKARTU B

CEIP Alkartu Ikastola HLHI

GUTEN APPETIT

Abusu Ikastola

Oroitzeko esperientzia

Egindako ahaleginaren sari eta aintzatespen gisa, hiru talde irabazleek “Gastro Haziak Esperientzia” gozatu zuten, Euskadiko tokiko produktuaren eta elikadura kontzientearen inguruko ikaskuntza, zapore eta emozioz betetako jardunaldia, ikasitakoa praktikan jartzeko.

 

Egun horretan, Garazi Magunagoitia Eusko Labeldun Euskal Baserriko oilaskoaren ekoizlearekin batera Gasteizko Hornidura Merkatua bisitatu dute. Iñigo Irigoien Eusko Labeldun Euskal Baserriko arrautzen ekoizleak eta Larraitz Waliño Eusko Labeldun behi okelaren ekoizleak menu gastronomiko bat prestatu dute Bode jatetxeko Asier Moreira sukaldariaren zuzendaritzapean.

 

Ondoren, merezitako sariak jaso dituzte. ZORIONAK!

Inspirazio-iturri diren ahotsak eta adibideak

Horrelako ezer ez litzateke posible izango irakasleen inplikaziorik gabe, erronka ezberdinetan zehar ikasleei ilusioz, ahaleginez eta konpromisoz lagundu baitiete. Izan ere, esperientziak ikaskuntza aktiboa, parte-hartzea eta ingurunearekiko lotura erraztu ditu.

 

Hona hemen bere iritzietako batzuk:

Aitziber Viñolas​

GUTEN APPETIT (Abusu Ikastola)

"Landutakoaren eragin nagusia ikasleen kontzientziazioa izan da: elikadura osasungarri, iraunkor eta justuari buruzko ezagutza handitu dute. Parte-hartze aktiboa sustatu du, jarduera praktikoen bidez. Azkenik, posible izan da komunitatea inplikatzea eta hainbat arlo konbinatzea".

Irantzu San Martin

ALKARTU A (CEIP Alkartu Ikastola HLHI)

"Eskolan baratze bat egitea lortu dugu, ikasleak kontzientziatu egin dira eta nik ere asko ikasi dut".

Alain Goldaraz

ALKARTU B (CEIP Alkartu Ikastola HLHI)

"Gure eskola lehen sektoreak presentzia handirik ez duen ingurune batean kokatuta dago, nahiz eta oraindik existitzen den. Horregatik, garrantzitsua da zer dagoen eta non dagoen jakitea. Haurrek errealitate hori ezagutzen badute, sektore hori bultzatu eta mantendu ahal izango dugu ".

Ikasleek lehiaketa nola bizi izan duten eta zer ekarpen egin dieten ere partekatu nahi izan dute. Eta, jakina, egindako lanagatik eskerrak eman nahi dizkiegu irakasleei:

Haizea eta Quim

GUTEN APPETIT (Abusu Ikastola)

"Landare batzuek eta elikagai batzuek hazteko leku espezifiko bat behar dutela ikasi dut".

"Niri asko gustatu zait esperientzia, lagunekin taldean lan egin dudalako eta gauza berri asko ikasi ditudalako".

"Aitziber gure irakasleari eskaini nahi diot saria, lan ikaragarria egiten baitu"

Irati eta Erika

ALKARTU A (CEIP Alkartu Ikastola HLHI)

"Nire ustez oso esperientzia ona izan da, asko ikasi dut eta nire lagunek ere bai".

"Saria Irantzuri eskaini nahi diot, asko lagundu digulako eta ideiak ere proposatu dituelako."

Aitana eta Asier

ALKARTU B (CEIP Alkartu Ikastola HLHI)

"Gastro Haziak esperientzia oso ona eta dibertigarria izan da. Lagunekin egon naiz eta, gainera, janaria prestatzea asko gustatzen zait eta janaria ere asko gustatu zait ".

"Saria klaseari eta nire lagunei eskaintzen diet, oso ondo lan egin dugula uste baitut, baita Alain gure irakasleari ere."

Aipamen berezia Garazi Magunagoitia, Iñigo Irigoien, Larraitz Waliño eta Asier Moreirari, Gastro Haziak esperientziaren garapena ahalbidetzen lagundu baitute. Beren ereduari eta konpromisoari esker, haurrak jakien jatorrira eta sukaldaritzara hurbildu zituzten, zaintza eta kultura-adierazpide gisa.

Asier Moreira Bode Jatetxeko sukaldaria.

(Vitoria-Gasteiz)
Uste dut proiektu honek balio duela ikasleek produktua ezagutzeko eta, sukaldaritzari esker, are gehiago ezagutzeko.

Larraitz Waliño Eusko Labeldun behi-haragiaren ekoizlea (Euskal Okela). Baserria Km0

(Kontrasta - Valle de Harana)
Proiektu honi esker, ikasleek gure produktuak nolakoak diren ikasi dute eta gure ingurunean ekoizten dena gehiago baloratzen hasi dira.

Garazi Magunagoitia Eusko Labeldun Euskal Baserriko Oilasko-ekoizlea. Lumagorri.

(Arrazola-Atxondo)
Iruditzen zait oraindik lan asko dagoela egiteko, baina haurrak sukaldera hurbiltzea aurrerapauso bat da, bai hobeto jan dezaten, bai inguruan dutena ezagut dezaten.

Iñigo Irigoien Eusko Labeldun Euskal Baserriko Arrautzen Ekoizlea. Euskaber.

(Campezo/Kanpezu)
Proiektu honi esker, haurrek jakiak nondik datozen, baserrietan nola lan egiten den eta nahi dituzten elikagaiak merkatuan nola bilatu ezagutzen dute.

Eskerrik asko! Gastronomia jasangarriaren etorkizuna ereiteko modurik onena zarete!

Edit Template